Dagindeling

We beginnen de dag met een lekker kopje koffie of thee met wat lekkers. Daarna gaan we bezig met de werkzaamheden, denk hierbij aan bijvoorbeeld de dieren verzorgen, bijhouden van de moestuin, schoonhouden van de gebouwen en terrein. Het bereiden van een warme maaltijd/lunch.

Na het nuttige van de warme maaltijd of lunch is het tijd om verder te gaan met de werkzaamheden of een stukje ontspanning.

Zorgboerderij de Ferbining zorgt voor het vervoer van de deelnemers van en naar de boerderij.

De kantine

De kantine is een centrale plek van het bedrijf. Er wordt in de eerste plaats gegeten, maar daarnaast kun je ook even rustig een boek lezen, schilderen of muziek maken.

Er zijn ook creatieve projecten waar je aan mee kan doen, zoals handwerken, figuurzagen en je eigen creatieve inbreng.

Old English Bulldog kennel

De kennel bestaat uit het ras Old English Bulldog, een stoere maar lieve en sociale hond.

Help mee met verzorgen van de honden en puppies of neem een hond mee te wandelen in de omgeving van de boerderij.

De melkerij

Koeien aan de melkmachine is een vertrouwd gezicht, maar een paard aan eenzelfde soort apparaat ziet er toch een beetje vreemd uit. Toch is het dat niet, in onze buurlanden wordt paardenmelk al jaren gedronken en ook in de oudheid was het al bekend als voedend, versterkend en energievergrotend middel. De paarden van de melkerij moeten dagelijks verzorgd worden, wat we samen met onze deelnemers op de zorgboerderij doen. Elk jaar worden er weer veulentjes geboren, die ervoor zorgen dat de melkproductie van de merries op gang komt.

Naast de paarden hebben wij ook een geitenmelkbedrijf.
Dit betekent dat we elk jaar lammetjes zullen hebben die verzorgd moeten worden.
Geiten staan bekend om hun speelse nieuwsgierigheid, daarom maken we samen met de deelnemers speeltoestellen waar ze op kunnen klimmen en/of springen.

Koken

Iedere dag wordt er een gevarieerde warme maaltijd bereid door en voor de deelnemers.

De maaltijden zijn gevarieerd en de meeste ingrediënten komen uit de moestuin.

De moestuin

Voor de boerderij is een moestuin aangelegd, hier worden verschillende gewassen verbouwd. Denk bijvoorbeeld aan groenten, fruit en diverse kruiden.

Ook is er ruimte voor verschillende soorten bloemen, dit in combinatie met insectenhotels zorgt voor een levendige tuin van verschillende soorten vogels en insecten.

De tuin vergt onderhoud en er moet natuurlijk geplant en geoogst worden. De oogst gaat door naar de keuken en uiteindelijk op tafel geserveerd.

Techniek

Op elke boerderij zijn er klussen of onderhoud te doen, ook bij ons is er van alles te doen.

In zowel de metaal- als de houtbewerking plaats worden de mooiste projecten gemaakt.